HOE HET ALLEMAAL BEGON

Ik ben Flo, ook wel gekend als Flogâteau. Al sinds ik een kleuter was bak ik ontzettend graag. Van chocoladecakes maken en nadien de potten van onder tot boven uitlikken, zelf pralines proberen maken met een vriendin na school, tot een gigantische cupcake meebrengen als traktatie voor mijn verjaardag, ik deed het allemaal toen ik nog piepjong was. Door de jaren heen is die hobby uitgegroeid tot een passie. Al in het zesde leerjaar wist ik het zeker: ik wilde patissier worden! 

FLOGÂTEAU DOORHEEN DE JAREN

Ik startte al snel met thuis te bakken op bestelling voor vrienden en familie onder de naam Flogâteau, een naam die mijn mama voor mij bedacht. Hier ben ik haar nog steeds heel dankbaar voor. Van een vriendin kreeg ik ook een allereerste logo waarmee ik mijn bestellingen een leuke 'finishing touch' kon geven. Vanaf mijn 15de volgde ik iedere zaterdag een opleiding patisserie aan COOVI in Anderlecht. Hier werd het me 100% duidelijk dat ik van mijn passie mijn beroep wilde maken. 


Toen iedereen in het middelbaar nadacht over mogelijke studiekeuzes, was ik er snel uit: ik moest en zou patissier worden. Ik begon al snel met het opzoekwerk om een full-time opleiding tot patissier / chocolatier te volgen. Dit verliep moeilijker dan ik had verwacht. Maar uiteindelijk botsten we op een ideale opleiding. De postsecundaire opleiding bakkerij/patisserie/chocolade in Ter Groene Poorte, Brugge. Een van de bekendste hotelscholen van België. Ik schreef me in en toen werd het allemaal 'echt'. Ik studeerde af aan Mabo in Brussel en kreeg als cadeau voor het afstuderen mijn eigen professionele loge en een website voor Flogâteau! Sindsdien bak ik, naast mijn opleiding, als student-ondernemer op bestelling. 

Wereldreis 

Begin september start ik aan het grootste
avontuur van mijn leven, een wereldreis!De reis zal volledig in het teken staan van patisserie en chocolade. 12 maanden, 12 landen. Ik wil zo veel mogelijk bijleren over de lokale specialiteiten en lekkernijen, maar ook over de verschillende culturen. 
Ik neem jullie graag mee op dit avontuur dus hou zeker mijn website in de gaten voor leuke verhalen en recepten!