Villavicencio, El Mar Verde

De keuken van Gladys
Gladys is de koningin van de Colombiaanse keuken, de passie waarmee ze alles klaarmaakt is ongelofelijk! Ze nam me met heel veel plezier onder haar vleugels en leerde me verschillende Colombiaanse gerechten maken. Patacones, papas rellenas, papas choreadas, guacamole en nog zo veel meer! Ik ga in België heel veel Colombiaanse dinertjes kunnen organiseren, dat is zeker! 
Gladys leerde me ook een hele boel Colombiaanse desserts maken, van dulce de papayuela tot een mousse van Curuba en Buñuelos. Het is heerlijk om hier te zijn! 
Ook Orlando leerde me iets bij in de keuken, we maakten samen een portie arequipe. Echt super lekker! 

Raften in de Cañon del río Güejar
Ochtendstond heeft goud in de mond! We stonden om 4u op om richting de rivierkloof van Güejar te rijden. Na een stevig ontbijtje begonnen we aan een super spannende rafttocht van 20 kilometer door de Cañon. Jullie denken waarschijnlijk 'hier is ze weer', maar dit was weer een van de mooiste ervaringen uit mijn leven! De natuur in dit gebied is ongelofelijk mooi, we zagen er zelfs wilde aapjes aan de oevers van de rivier. Het raften zelf was super spannend, echt een adrenalinekick! Zeker toen we overkop gingen in een bocht met heel veel stroming, gelukkig zijn we allemaal veilig terug op de boot geraakt! 

Stoofvlees en eclairs
Natuurlijk is het ook leuk om wat Belgische specialiteiten te leren aan Gladys en Orlando. Ik organiseerde een Belgische dag met stoofvlees, verse frietjes en eclairs. Het stoofvlees maakte ik met Colombiaans bier, heel lekker! De eclairs gaf ik ook een Colombiaanse twist, ik bracht de vulling op smaak met koffie uit Salento. Een geslaagde dag! 

22 worden aan de andere kant van de wereld!
Mijn eerste verjaardag buiten België, en wat voor één! Ik werd al zingend wakker gemaakt met ballonnen, een cupcake en een heerlijk ontbijt. Ik had me geen betere plek kunnen inbeelden om mijn verjaardag te vieren! We gingen ook in een lekker restaurantje lunchen, het diner werd afgesloten met de leukste verjaardagstaart ooit! Op de taart was een wereldkaart afgebeeld in bladgoud, geweldig toch?!
Een perfecte afsluiter van mijn verjaardag en mijn reis in Colombia. 
Op naar Peru! 

Blog Colombiapng

Blog Colombia 1png

Blog Colombia 2png

Blog Colombia 3png