Streetfood en brommeren van Hoi An tot in Hué!

Onze eerste avond in Hoi An was al meteen geweldig! We werden betoverd door de magie van dit gezellige stadje. Over het water dobberen honderden bootjes die de rivier verlichten met lampionnen. Je kan er ook wenskaarsen in het water laten drijven, echt een sprookjesachtige sfeer! Ondertussen is mijn broer ook aangekomen om ons te vergezellen op reis. We konden natuurlijk niet weerstaan aan een boottochtje op de Thu Bon rivier! 


Wanneer je in Hoi An rondloopt ontkom je niet aan alle streetfood kraampjes. Ik was verbaasd van hoeveel dessert kraampjes er waren, super leuk om op die manier wat meer over Vietnamese dessertjes bij te leren! Wat mij het meeste opviel waren de Kem Khoi ijsjes. Dit zijn gekleurde bolletjes ijs die gevriesdroogd zijn. (zie foto) 
Soms hadden we zelfs het gevoel dat we in Parijs rondliepen, door alle kraampjes die crêpes met Nutella en banaan verkochten :) 


Een van de hoogtepunten uit Hoi An was onze kookles, we leerden eerst meer bij over de ingrediënten op de lokale markt. Nadien was het tijd om aan de slag te gaan! We maakten onze eigen rijstvellen om er later spring rolls mee te maken, cool he? Mijn lievelingsgerecht was Bun Bo Xao! Heerlijke noedels met rundsvlees, salade en een lekkere dressing. 


Om van Hoi An naar Hué te reizen boekten we een super leuke brommer-tour! We reden 140 km langs de kust. We bezochten onderweg de Marble Mountain en de ghost city. We reden ook de Hai Van Pass af, een prachtige bergroute die naast de zee loopt. 'S middags konden we heerlijk lunchen op Lang Co Beach, gerechtjes met heerlijke verse zeevruchten! 


Hué staat bekend om de oude Imperial City. We bezochten de oude stad en waren verwonderd van hoe mooi al de gebouwen zijn. Je kan er paleizen, woningen en marktplaatsen bezoeken van tijdens de Nguyễn-dynastie. Wij liepen er gemakkelijk 3 uur rond zonder ons te vervelen! 

Hoi An 1png

Hoi An 2png

Hu 1png