Stage in Ho Chi Minh en de oude hoofdstad verkennen!

Aangekomen in Vietnam start ik meteen aan een spannende stage bij een van de beste chocolatiers van Ho Chi Minh! Ik draai het Valentijns seizoen mee in D'Art Chocolate. Valentijn is hier de drukste periode van het jaar aangezien Sinterklaas en Kerst niet echt gevierd worden in Vietnam. Ik kwam in een leuk team terecht vol enthousiaste chocolatiers! Ik leerde bij D'Art Chocolate voornamelijk nieuwe afwerkingstechnieken, ze zorgen ervoor dat iedere praline die de winkel verlaat een pareltje is. Mijn favoriete smaak was de ganache van chrysanten, een bloem die heel veel voorkomt in Vietnam! 


Na mijn stage is het tijd om de stad wat meer te verkennen. Dit doe ik niet alleen, mijn neef is op bezoek om samen door Vietnam te reizen! We begonnen met onze onderhandel-skills uit te testen op de Ben Thanh markt in het centrum van de oude stad. Er worden allerlei leuke souvenirs, stoffen, eten, koffie en thee verkocht. We lieten ons door 2 geweldige vrouwtjes opmeten en 2 dagen later konden we onze prachtige, op maat gemaakte, kleren ophalen! 


Een grote aanrader wanneer je in Ho Chi Minh bent is een bezoekje aan het oude postkantoor. Het gebouw werd ontworpen door Gustave Eiffel tijdens de periode dat Vietnam onder gezag lag van Frankrijk. Het kantoor is nog steeds actief, we maakten van de gelegenheid gebruik om kaartjes op te sturen naar onze familie. Een super leuke activiteit en een tof souvenirtje voor de mensen thuis! 
Nadien bezochten we het War Remnants Museum, dit liet een diepe indruk na. Het is een heftig museum maar zeker de moeite waard om wat meer bij te leren over de Vietnamese geschiedenis! 


Een leuk plekje in de stad zijn de café apartments. Dit gebouw bestond vroeger uit allemaal appartementen. De eigenaars begonnen een voor een hun appartementen te verkopen aan horeca-uitbaters, op die manier veranderde het gebouw tot een verzameling van leuke restaurantjes, cafés en koffiebars. Super gezellig om iets te drinken op een van hun terrasjes tijdens de zonsondergang!

Ho Chi Minh 1png

Ho Chi Minh 2png


Ho Chi Minh 3png

Ho Chi Minh 3 1png