Sacalum en Ticul, twee pittoreske stadjes in Yucatán!

Aangekomen in Sacalum
Na de drukte van een grote stad als Mérida kwam ik toe in mijn hotel in het pittoreske Sacalum. In het dorpje zelf valt niet veel te beleven, er is 1 restaurantje en een kleine supermarkt. Maar de omgeving is prachtig! De perfecte uitvalsbasis om naar de cacaoplantage van Dominique Persoone te vertrekken. De plantage ligt nog een uurtje rijden van mijn hotel, maar dat heb ik er 1000% voor over! 


Werken op de cacaoplantage van Dominique Persoone! 
Over mijn ervaringen op de cacaoplantage kunnen hier meer lezen. Ik kan jullie alvast vertellen dat het een paar super bijzondere en leerrijke dagen waren die ik nooit zal vergeten! 


Ticul
Ik vertrok uit Sacalum met de chickenbus naar Ticul. De sfeer zat helemaal goed, wat fijne Mexicaanse muziek en de zon op mijn snoet, wat kan ik nog meer willen? Bij het binnenrijden van Ticul merkte ik meteen dat het een gezellig, druk stadje was. Om naar mijn hotel te geraken nam ik een motortaxi, deze rijden overal rond in de stad. Het was een super plezante ervaring, al was het fameus opletten geblazen dat mijn bagage niet uit het karretje vloog! 

In het centrum van Ticul is een grote overdekte markthal, er worden aan de lopende band verse taco's, panuchos en empanadas gemaakt. Je kan het al raden, ik kon de empanada-verleiding niet weerstaan! Ik sloot mijn dagtripje in Ticul af met een verfrissende frappé en kroop vroeg in bed om de volgende dag goed uitgeslapen aan mijn busreis naar Bacalar te beginnen.


Bruin Eenvoudig Collage Facebook Post 2png

Bruin Eenvoudig Collage Facebook Postpng

Bruin Eenvoudig Collage Facebook Post 1png

Blog fotospng