Prachtig Paracas en Huacachina!

Islas Ballestas
De Ballestas eilanden worden ook wel de Peruaanse Galapagos eilanden genoemd. We stapten vroeg 's ochtends op een boot richting de eilanden. Onderweg passeerden we nog een oude inca tekening die in het zand op de bergen gemaakt werd, omdat het er nooit regent blijven deze tekeningen onaangeroerd staan. De geoglief staat er al meer dan 2500 jaar en noemt El Candelabro, het stelt een kandelaar voor. 
Na 20 minuten varen kwamen we aan bij de eilanden. We hadden ogen tekort! Het eerste wat we zagen was een troep pinguïns die over de rotsen waggelden, zo schattig!! Even verder zagen we verschillende zeeleeuwen, er zaten zelfs een paar baby zeeleeuwtjes op de eilanden! Zeesterren, zee-egels en mosselen waren er ook in overvloed.
Wat de Ballestas eilanden zo speciaal maakt is dat er duizenden vogels op zitten, deze vogels hun uitwerpselen worden streng bewaakt. Het is namelijk een van de beste meststoffen die je kan vinden en het wordt voor veel geld verkocht!


Paracas National Park
's Middags gingen we met een busje naar het nationaal park van Paracas. We wisten niet zo goed waaraan we ons moesten verwachten. Maar vanaf het moment dat we het park binnenreden waren we 'flabbergasted'! Een eindeloze woestijn die grenst aan de Pacifische Oceaan, super indrukwekkend!
We zagen er flamingo's, dolfijnen en super veel grote krabben.
Op het einde stopten we aan een klein vissersdorpje dat in het midden van het park gelegen is, heel gezellig!
's Avonds waagden we ons aan een typisch gerecht uit Paracas, conchas a la parmesana. Ik ben heel blij dat ik het geprobeerd heb, maar het was niet mijn ding! We genoten nog van de laatste zonsondergang in Paracas voordat we richting Huacachina vertrokken.


Huacachina
Huacachina is een oase in de Peruaanse woestijn. Op 20 minuten rijden van de stad Ica kom je aan in deze magische plek. We deden er een buggy tour en gingen ook sandboarden. Op het buggyrijden waren we niet voorbereid. De chauffeur begon zonder enige waarschuwing volle gas te rijden door de woestijnbergen, we zijn denk ik 10 jaar van ons leven kwijt gespeeld, haha! Na de heftige buggyrit was het tijd om te sandboarden, wat een adrenalinekick! We gleden van 4 super hoge bergen af, full speed ahead!
Weeral een onvergetelijke ervaring!

Voordat we naar Arequipa vertrokken stopten we nog even in Ica, deze stad staat bekend om hun chocotejas. Chocotejas zijn noten met een laagje manjar blanca (Peruaanse dulce de leche), die nadien door chocolade gedrageerd worden. Ik kocht er een pakje een mix van cocos, pecannoten, pinda en druiven. 

Helemaal klaar voor Arequipa!


Blog Paracas png

Blog Paracas  1png

Blog Paracas  2png