Lima, de culinaire hoofdstad van Peru!

Feest in Lima! 
Ik kwam toe in Lima op 19 oktober, een speciale dag voor de Peruanen. Het is een van de 3 processiedagen ter ere van Señor de los Milagros, een van de grootste processies ter wereld. Heel de stad kleurt paars en er vond 's avonds een gigantische parade plaats waarbij iedereen op straat feest viert. Het was super impressionant om te zien! 
De dag nadien bezocht ik de kerk van de Heer des Mirakels, het was er beladen met volk. In de straten rondom de kerk worden allerlei leuke souvenirs verkocht en het bekende Peruaanse dessert 'Turrón de Doña Pepa'. 

Het historisch centrum 
Ik trok erop uit in het oud historisch centrum van de stad. Ik kwam het ene na het andere prachtige gebouw tegen. Plaza de Armas is het hoofdplein van de stad, hier staan de Kathedraal van Lima, het regeringsgebouw en het stadhuis. Stuk voor stuk prachtig, de palmbomen op het plein geven een extra leuke sfeer! 

Mercado Municipal 
De centrale markt van Lima was een hoogvlieger voor mij! Ik werd er ondergedompeld in de Peruaanse cultuur door door fruitkraampjes, ceviche standjes, notenwinkels en nog veel meer. Maar vooral, tientallen winkels met bakspullen, leuke decoratie en verpakkingsmateriaal. Zo spijtig dat ik de inhoud van deze kraampjes niet integraal kan meenemen naar België! 

De stad van 10 miljoen
Lima is een gigantische stad, er wonen meer dan 10 miljoen mensen. Bijna even veel als in ons klein Belgenlandje! Ik maakte een serieuze wandeling naar de kustlijn van de stad, ongeveer 7 kilometer heen en 7km terug. Onderweg passeerde ik veel leuke lokale marktjes, winkels en parkjes. Ik proefde er ook bombitas met manjar blanco, overheerlijk! 

Double trouble
Na enkele dagen alleen te spenderen in Lima kwam mijn beste vriendin, Liza, aan uit België! Vanaf dit moment reizen we samen 3 weken doorheen Peru. 
We bezochten de wijk Miraflores, dit is de hipste wijk van de stad. De kustlijn was prachtig, we zagen er veel surfers die de golven op de Pacifische Oceaan goed te baas konden! In het Kennedy Park schoven we aan om de beroemde picarones van Mary te proeven. Picarones zijn een soort Peruaanse donuts op basis van pompoen en zoete aardappel, overgoten met een honing van vers fruit! Deze ga ik thuis zeker ook eens proberen maken. De perfecte afsluiter van een weekje Lima!
Op naar Paracas en de rest van Peru! 


Kopie van Blog Colombiapng

Kopie van Blog Colombia 1png

Kopie van Blog Colombia 2png

Kopie van Blog Colombia 3png