Arequipa en het adembenemend mooie Titicacameer

Na een lange rit op de nachtbus kwamen we aan in Arequipa. De stad van de eeuwige lente, het is hier altijd rond de 25°C, heerlijk!
De stad sprak ons meteen aan, het is dan wel de tweede grootste stad van Peru, maar het is er super rustig.
Arequipa is omringd door 3 vulkanen, de laatste keer dat een van deze vulkanen uitbarstte was 2000 jaar geleden.


Door de straten van Arequipa kuieren 
We begonnen de dag met een lekker koffietje op een van de balkons op de Plaza des Armas.
In het centrum van de stad vind je de Mercado San Camilo, een super grote overdekte markt met alles wat je maar kan denken. Verse groenten en fruit, kookgerei, souvenirs, bakkertjes, restaurantjes,...
We fleurden er helemaal van op!


Monasterio de Santa Catalina
Onze tweede ochtend bezochten we het Monasterio de Santa Catalina, een heel impressionant klooster in het midden van de stad, gebouwd in 1580.
Het is eigenlijk een kleine stad binnen de stad, het gehele klooster is wel 20 000 m2! De kleurrijke straatjes waren super gezellig om in rond te lopen.
In het klooster leefden vooral rijke Spaanse nonnen, ze brachten ook hun eigen spullen mee zoals mooie tapijten, porselein en kant. Deze dingen konden we nu nog steeds zien in het klooster. Het was zeker de moeite!


Slapen op het Titicacameer
We werden opgehaald met een bootje in een kleine haven in Puno. Zo werden we naar onze prachtige lodge op een van de Uros eilanden gebracht. Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld, op bijna 4000 meter hoogte. Het was de perfecte plek om even aan het hoogteverschil te wennen en wat uit te rusten van de afgelopen dagen. We genoten er ook van de meest indrukwekkende zonsondergang die we ooit zagen!
Na een heerlijk ontbijt op onze tweede dag bezochten we de rest van het meer. We gingen met een bootje naar het open gedeelte, je kan het einde van het meer er niet zien. We bezochten ook een lokale familie die ons meer uitleg gaf over hoe ze de 'floating islands' maken en hoe ze op het meer leven. Super interessant! 


Tititcaca Rail 
Na 2 nachten op het meer was het tijd voor een van de meest indrukwekkende delen van onze reis. 10 uur lang op een luxueuze trein doorheen het Andesgebergte. Van Puno naar Cusco. We zagen de meest adembenemende landschappen, genoten van de live muziek op de trein en werden verwend met allerlei lekkers. Hoewel het nog maar 10u 's ochtends was kregen we als welkomstdrankje een pisco sour in onze handen geduwd. Dat beloofde voor de rest van de treinrit! :) 
's Middags kregen we een zalig 3-gangen menu. Het voorgerecht was een aardappelsoep met pesto, achiote peper en parmezaan. Nadien kregen we een risotto van gele pepers met saltimbocca, overheerlijk! Het dessert was een perfecte afsluiter, een chocoladefantasie met praliné, munt en framboos, mmmmm....
Na 10u kwamen we toe in Cusco, we hadden helemaal niet het gevoel dat we zo lang onderweg geweest waren. Een goed teken dus! 
Tijd om Cusco te ontdekken! 
Blog Arequipapng

Blog Arequipa 1png

Blog Arequipa 2png

Blog Arequipa 3png