7 tinten blauw in Bacalar!


The Yak Lakehouse
Na een lange busreis van bijna 6 uur kwam ik aan in Bacalar. Bacalar is een klein stadje dat aan het 'Laguna de los 7 colores' ligt. Ik verbleef er in The Yak Lakehouse, een van de leukste hostels waar ik tot nu toe verbleef! Vanuit mijn dorm had ik uitzicht op het meer, echt zalig om zo wakker te worden. Het hostel organiseert dagelijks activiteiten zoals relax painting, sunrise yoga, Spaanse les, Mexicaanse bbq, Mojito les, en iedere woensdag een groot feest! 
Van een idyllische plek als deze moet je genieten, dus ik stond bijna iedere ochtend op om 6u om  de zonsopgang te zien op het meer.


Laguna de los 7 colores
Het meer van Bacalar is een van de mooiste plekken dat ik ooit gezien heb! Het is een gigantisch zoetwatermeer dat Mexico met Belize verbindt.  Mijn eerste activiteit was meteen een boottocht samen met Alice, een meisje uit Brussel dat ik leerde kennen in het hostel. Toen we nadien door onze foto's scrolden zagen we op iedere foto dat het water een andere kleur had, super speciaal! 

We kregen een geweldige tip van de receptionist, hij gaf ons het adres van een verborgen pareltje waar we konden gaan zwemmen. We vertrokken heel benieuwd naar het adres, toen we aankwamen waren we zoals ze zeggen 'flabbergasted'. Het leek alsof we net aangekomen waren op de Bahama's! We genoten er de hele namiddag van de zon en de verkoeling in het meer. De dag nadien gingen we er picknicken samen met Donata en Federica, twee meisjes uit Milaan die we leerden kennen. Puur genieten! 


Pastel de queso con duraznos
Toen ik wandeling maakte door het stadje passeerde ik een kleine taqueria. Ik zag er een frigo vol dessertjes dus besliste om nog eens iets nieuws te proberen. Op weg terug naar het hostel nam ik een hapje van de taart met perziken. Ik ben onmiddellijk teruggekeerd naar de taqueria om het recept te vragen, het was zó lekker! Camila, de chef, was vereerd en legde me met veel plezier uit hoe ik de taart moest maken. Toen ik het aan de meisjes in het hostel vertelde waren ze super enthousiast om het meteen uit te proberen. De taart die ik gekocht had was met perziken, maar wij maakten 2 varianten. Eentje met chocolade en banaan, de andere met mango en maracuja. 's Avonds was het tijd om te proeven, het recept werd unaniem goedgekeurd! 



Blog fotospng

Blog fotos 1png

Blog fotos 2png