2 fantastische dagen in Bogotá!

Van Mexico naar Colombia! 
Na een maand te genieten van de zon in Mexico kwam ik aan in Bogotá, meteen een stukje kouder. Maar wat afkoeling was eerlijk gezegd wel welkom. Ik verblijf in Colombia bij de Romero's, een suuuper lieve familie! De eerste twee nachten sliep ik bij 'Abuela Romero', zij woont dichtbij het centrum van Bogotá. 

Mercado Paloquemao
De volgende ochtend was al meteen een hoogvlieger voor mij, we gingen naar de grootste versmarkt van HEEL COLOMBIA, de Mercado Paloquemao. Ik had er ogen tekort! Het is volgens mij de meest kleurrijke markt die er bestaat. Fruit, groenten, bloemen en nog veel meer, in alle geuren, kleuren en vormen die je je kan inbeelden!  
Ik heb er een paar uur rond gekuierd en nieuwe smaken ontdekt, echt zalig! 

'Un septimaso'
Nadien was het tijd om het centrum van de stad wat te verkennen. Ik bezocht het goudmuseum en het grote stadspark. Zeker de moeite om te bezoeken als je in Bogotá bent! Ik deed ook een 'septimaso' door de Carrera 7. Ik hoor jullie al denken, 'Een septimaso?'. Dit is een typische uitspraak voor de bewoners van Bogotá. Carrera 7 is een van de belangrijkste straten van de stad, veel Colombianen houden ervan om er overdag een kleine wandeling te doen, deze wandeling noemen ze 'un septimaso', leuk he? 

Pasteleria Florida
Op de Carrera 7 bevindt zich ook de oudste bakkerij van Bogotá, Panaderia Florida. De bakkerij bestaat al sinds 1936! Ze maken er zowel iets modernere patisserie als traditionele Colombiaanse bakkerijproducten. Ik bestelde er de traditionele 'Chocolate Florida', een warme chocolademelk met een kaasbroodje, een maïsbroodje en een granenbroodje met verse aardbeienconfituur en kaas. Super lekker!  

Colombiaanse taartjes testen
Om mijn 'citytrip' in Bogotá af te sluiten nam Natalia (mijn Colombiaanse zus ;)), mij mee naar haar favoriete dessertjeswinkel in de stad. We kochten er een paar traditionele, Colombiaanse gebakjes om met de oma te proeven. Leche asada, natilla en tres leches, het eerste was mijn favoriet! Leche asada heeft iets weg van een flantaart. De tres leches in Colombia is heel verschillend van die in Mexico, ik hou persoonlijk meer van de Mexicaanse variant! 

Dit waren mijn fantastische dagen in Bogotá. Op naar familie Romero in Villavicencio!

Blog Colombiapng

Blog Colombia 1png