14 onvergetelijke dagen in Cusco!

Na een treinrit van 10 uur kwamen we aan in ons fijn hostel in Cuzco, pal in het centrum van de historische stad! 
Cuzco is een prachtige stad met veel pittoreske koffiebars, leuke winkeltjes en marktjes. We namen onze tijd in deze stad aangezien je vanuit Cuzco heeeel veel bezienswaardigheden kan bezoeken die in de buurt liggen.  



Humantay Lake
Vroeg uit de veren om naar Humantay Lake te vertrekken. Na een heftige rit door de bergen, die 4 uur duurde, kwamen we aan bij het beginpunt van onze trekking. 
Humantay Lake is een heilig zoetwatermeer dat op 4200 meter ligt. Het meer is omringd door 2 met sneeuw bedekte bergen, Humantay Mountain en Salkantay Mountain. 
We startten met volle moed aan onze hike die steil naar boven ging, maar het was wel doorbijten geblazen! :) 
Na een uur en half stevig klimmen kwamen we aan, en WAUW! Het was het afzien absoluut waard! Het turquoise meer is een van de mooiste plekken die we ooit gezien hebben, we stonden vol verbazing op 4200 meter hoogte te staren naar het prachtige fenomeen. Het water is er kristalhelder door de sneeuw vanop de bergtoppen die smelt en er naar beneden stroomt. 


The Sacred Valley
Cuzco ligt naast de Heilige Vallei van de Inca's, een vallei die naast de Urubamba rivier ligt en die overloopt van Inca-geschiedenis. 
Onze eerste stop was Chincero. Hier leerden hoe traditionele families alpacawol maken en kleuren op een natuurlijke manier. Wat verder zagen we de ruïnes van Chincero, er staat nog een prachtige kerk in Inca stijl. De inca's maakten er ook impressionante terrassen om aan landbouw te doen. Op deze terrassen konden ze verschillende landbouwproducten uittesten aangezien elke hoogte een ander klimaat heeft. We bezochten ook de terrassen van Pisac. 

De stop die ons het meest fascineerde was Maras. In dit stadje vind je zoutterrassen terug, hier wordt het bekende 'sal de Maras' gemaakt. In de vallei zagen we honderden terrassen die allemaal een andere tint bruin of roze hadden. Iedere 28 dagen worden het zout uit deze terrassen ontgind, we hadden het geluk om een paar arbeiders aan het werk te zien! Het lijkt wel gefotoshopt maar dat is het niet, Maras is een natuurlijke bron van schoonheid! 


Machu Picchu 
Het hoogtepunt van onze reis door Peru! We namen de trein naar Aguas Calientes, ook wel Machu Picchu Pueblo genoemd. De dag nadien namen we om 5u30 de bus naar de verloren Incastad. We hadden super veel geluk met het weer, geen wolkje in de lucht en stralende zon! We hadden tickets om als eerste binnen te kunnen dus er was amper volk te bespeuren, een surreële ervaring! Machu Picchu is een van de meest indrukwekkende dingen die ik al gezien heb. Het is onwezenlijk om te denken dat de Inca's deze stad honderden jaren geleden hebben kunnen bouwen. Na ons bezoek aan het wereldwonder gingen we naar de natuurlijke hotsprings van Aguas Calientes, heerlijk ontspannen! 



The Rainbow Mountain
Onze laatste uitstap in Peru, de tijd is echt voorbij gevlogen! We stonden op om 3u30 om aan de rit naar de Rainbow Mountain te beginnen. Onderweg maakten we een korte stop om te ontbijten en op krachten te komen voor de 4km lange hike naar de Vinicunca berg. De berg ligt op 5200 meter hoogte en dat voelden we meteen aan onze ademhaling tijdens de hike, gelukkig zijn we er redelijk vlot geraakt! 
De Vinicunca is een heilige en beschermde plek in Peru, de kleuren werden pas in 2016 ontdekt aangezien de sneeuw die de berg bedekte gesmolten is door klimaatopwarming. We stonden er dus een beetje met een dubbel gevoel naar te kijken. De kleuren op de berg zijn volledig natuurlijk door de verschillende mineralen die aanwezig zijn in de grond. Een prachtig stukje Peru om onze reis in dit ongelofelijke land te eindigen! 

Blog Cuzco 2png

Blog Cuzco 1png

Blog Cuzcopng

Blog Cuzco 3png

Blog Cuzco 4png